Η Σκύρος είναι ένας πανέμορφος παρθένος παράδεισος σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Μπορείτε να περάσετε μέρες εξερευνώντας τη μοναδική αρχιτεκτονική του νησιού και να ανακαλύψετε τις ονομαστές παραλίες του. Κάθε γωνιά που θα στρίψετε θα σας προσφέρει τη δική της ιδιαίτερη ανταμοιβή με τη μορφή πανέμορφων εικόνων και κάθε βόλτα θα σας πάει σε μοναδική φυσικής ομορφιάς τοποθεσίες.

Η παραλία στη Σκύρο που είναι η πιο κοντινή στη Θαλασσία είναι η Καλαμίτσα και είναι μοναδική για την διαύγεια και το χρώμα της. Σας προτείνουμε να έρθετε λίγο πριν ή λίγο μετά την τουριστική σεζόν για να απολαύσετε την ηρεμία ξαπλωμένοι στην αμμουδιά της-μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η Σκύρος δεν έχει μόνο το νησί και τις παραλίες της. Πλούσια σε μυθολογία και παραδόσεις έχει πολλά αρχαία έθιμα που αν και έχουν εξελιχθεί διατηρούνται ακόμα στις μέρες μας. Ανάμεσα τους το πιο δημοφιλές είναι το καρναβάλι της Σκύρου όπου όλοι οι κάτοικοι του νησιού ντύνονται με παραδοσιακά κοστούμια, και γλεντάνε χορεύοντας και τραγουδώντας. Αν έρθετε στη Σκύρο σίγουρα αξίζει τον κόπο να προγραμματίσετε το ταξίδι σας τις ημερομηνίες του καρναβαλιού.